Attentie attentie, hier komt een gehandicapte

‘Ho mevrouw, dat gaat niet.’
Verschrikt onderbreek ik mijn pas en sta abrupt stil.
Met grote ogen kijk ik de suppoost aan.
‘U mag die rugzak niet meenemen het museum in.’
Met één hand pak ik de schouderband van de rugzak vast terwijl ik met de andere Lins rolstoel vast blijf houden.
‘Ojee, ja, dat snap ik,’ stamel ik.
‘U kunt hem daar in een kluisje doen,’ wijst de suppoost.
Ik volg met mijn ogen zijn vinger maar de radertjes in mijn hoofd draaien op volle toeren.
‘Ik snap het helemaal meneer maar, nouja, in deze rugzak zitten wel wat belangrijke spullen voor mijn dochter. Hulpmiddelen voor bij het eten en drinken, toiletspullen en nouja, ook noodmedicatie voor het geval dat…’
‘Ah, medicatie. Oké, als u de rugzak aan de rolstoel kunt hangen dan mag hij mee naar binnen.’
Opgelucht haal ik de rugzak van mijn rug.
‘Dankuwel,’ verzucht ik terwijl ik opkijk en naar de suppoost knik, maar hij is afgeleid:
‘Er komt een mevrouw met een meisje met rolstoel het museum in en zij hebben een rugzak mee. Dat mag want er zit noodmedicatie in,’ tettert hij door zijn portofoon terwijl ik dezelfde boodschap uit de portofoon van een collega hoor komen.
Ik besef dat zojuist het héle museum is ingelicht over onze komst. Mijn wangen kleuren rood. Met wat kunst- en vliegwerk hang ik de grote rugzak aan de kleine rolstoel en mompel ik nog een keer ‘dankuwel’ tegen de suppoost terwijl we snel onze weg vervolgen naar binnen toe. Ik voel me licht ongemakkelijk over deze uitgebreide aankondiging maar ben blij dat we het privilege krijgen de rugzak mee te mogen nemen.
Gelukkig zakt het gevoel van ongemak snel en samen met Lin slenter ik door het museum. Maar een volgende keer probeer ik de spullen wel in een kleinere tas te proppen want eigenlijk hou ik helemaal niet van zoveel aandacht.

Advertenties

7 gedachten over “Attentie attentie, hier komt een gehandicapte

 1. Zo herkenbaar, ik heb ook altijd een rugzak bij mij ipv handtas, een handtas mag mee het museum in maar mijn rugzak die fungeert als handtas niet (erg groot is ie overigens niet). Volgende keer zal ik ze uitleggen wat er inzit, misschien helpt dat het als bij jullie! Bedankt voor de onbedoelde top!

  Liked by 1 persoon

 2. Bij ons hetzelfde; als je bijv. de Mediamarkt in wil met onze zoon, spierziekte, rugzak aan rolstoel voor sondevoeding, en dan heb ik nog een trolly bij me waar het uitzuigapparaat in zit en de noodtas, dan moet je ook eerst even je melden dat die tas propvol noodzakelijke medische spullen zit. Altijd even vervelend, maar ja met moet, het is niet anders. We hebben trouwens de mighty mug gekocht, wat een handig ding is dat zeg, en er kan ook nog een rietje in. Bedankt voor de tip!

  Liked by 1 persoon

 3. Nou ja, prinsessen worden nou eenmaal altijd aangekondigd als zij ergens op bezoek komen, dus jouw prinsesje natuurlijk óók!
  Maar zonder dollen, het zou wat discreter mogen natuurlijk maar toch fijn dat jullie konden doen wat je graag wilde doen.

  Liked by 2 people

 4. Joehoe eindelijk iemand die mij begrijpt. Ik heb ook cp een ben 12 jaar oud. Zou linn ooit kunnen lopen? Soms zit het leven tegen maar het komt allemaal goed.

  Liked by 1 persoon

  1. Hoi!
   Lin loopt al, maar wel met hulp van een Caddy, een soort rollator, of als iemand haar ondersteunt. Los lopen is niet de voorspelling maar je weet maar nooit…
   Kan jij lopen?

   Like

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s