‘Dát moet je zelf doen’ – winactie + review MightyMug

‘Dát moet je zelf doen,’ hoor je me niet vaak zeggen tegen Lin.
Nouja, oké, ik zeg het wel, maar ik weet dat de uitkomst 99 van de 100 keer is dat ik het voor haar doe. Maar daarin is één ding veranderd de laatste weken. Als Lin haar standaard tafelriedeltje afdraait: ‘hap, drin, hap, drin, hap, drin,’ dan geef ik haar bij ‘hap’ gewoon een hap maar bij drin (wat haar luie versie van drinken is) stop ik sinds een tijdje abrupt met haar helpen. ‘Dát moet je zelf doen,’ zeg ik als Lin ‘drin’ zegt, en ik ga stug door met mijn eigen zaken. Klokklok, hoor ik naast me; Lin drinkt uit haar rietje. Dan hoor ik ‘hap!’ en ik begin weer met Lin te helpen. Maar wat is er dan veranderd dat Lin nu wel zelf kan drinken?

Aan Lin zelf is niks veranderd, ze kan niet opeens op miraculeuze wijze zelf haar beker optillen en naar haar mond brengen. Nee, soms zit het hem in de middelen en handige trucjes. Iemand wees mij laatst op de MightyMug. Een beker die niet om kan vallen. Lin flapt namelijk nogal met haar armen en gooit alles te pas en te onpas op de grond. Ik had zelf allang wel bedacht dat ik een bekerhouder aan tafel kon maken. Maar dan zit je gelijk weer met hele installaties om Lin heen plus dat ze gebonden is aan de plek(ken) waar de bekerhouder staat. Dus dat hield me tegen om Lin hierin een stukje zelfstandigheid te geven. Totdat dus de MightyMug in beeld kwam. Ik kan nu lang uit gaan leggen hoe hij werkt maar kijk zelf maar even:
(tekst (+winactie) gaat onder het filmpje verder)

Deze beker haalt alle dingen die ik tegen had op zelfstandig drinken in een klap weg: geen grote installaties om Lin heen, de beker kan overal mee naartoe én Lin kan de beker niet per ongeluk omgooien. Met nadruk op per ongeluk want expres lukt haar natuurlijk wel, het is en blijft een kleuter 😉

En zo komt het dus dat als Lin wil drinken dat als ik nu tegen haar zeg: ‘dát moet je zelf doen,’ dat ze dat ook doet.

Omdat deze beker voor Lin (en mij) zo’n uitkomst is ben ik zo brutaal geweest om aan themightymug.nl te vragen of ik misschien een beker weg mocht geven aan de lezers hier. Dat mocht. Of eigenlijk niet. Want één beker vonden ze te weinig. Ze wilden liever TIEN mensen blij maken met wat meer zelfstandigheid (of droge laptops als je graag wat drinken naast je hebt staan terwijl je aan het werk bent 😉 ). Dat doe ik met alle liefde want ik ben écht heel blij met de beker.

Hoe je de MightyMug kan winnen?

 • kijk op de website www.themightymug.nl en kies de beker die je zou willen hebben
  (goed om te weten: de rvs-versie van de beker houdt door de aangepaste vorm je drinken langer warm máár daardoor heeft de zuignap wel minder grip dan de kunststof-versie)
 • deel deze blog op social media (Facebook, twitter, instagram…) met hashtags #mightymug en #karenmee
 • vertel hieronder welke beker je zou willen winnen (en als je wil vertellen voor wie en waarom dan vind ik dat heel leuk 🙂 ) en laat even weten via welk sociaal medium je de actie hebt gedeeld
 • vul je e-mailadres in bij het reageren! de winnaars krijgen een e-mail van mij met verdere instructies.

De winactie loopt tot en met 16 februari. 17 Februari stuur ik e-mails naar de winnaars.

Kan je niet wachten tot het einde van de winactie óf heb je niet gewonnen? Bij het bestellen van een beker via http://www.themightymug.nl kan je de vouchercode KarenMee gebruiken. Je krijgt dan 20% korting én 1 euro van de opbrengst gaat naar de hulphond voor Lin!

Advertenties

55 gedachten over “‘Dát moet je zelf doen’ – winactie + review MightyMug

 1. Ik zou de beker graag winnen voor mijn zoon Cees (10 jaar, CP). We zijn net begonnen met wat ‘volwassener’ bekers na jaren uit een bibi beker voor peuters gedronken te hebben. The mighty mug lijkt me een uitkomst, zeker nu ik jouw ervaring ermee lees! Ik heb je blog gedeeld via Facebook en zou graag de rode mighty mug winnen.

  Liked by 1 persoon

 2. Hoi Karen,
  Ik heb je blog gedeeld via facebook. Te gek dat er zoiets bestaat! Jara (1,5 jaar) wil nu heel graag alles zelf doen, maar door haar dyskinetische cp ‘flapt’ alles alle kanten op. De creme variant zou echt super zijn! Mijn mail adres is kellyxpx@hotmail.com winnen zou echt te gek zijn!

  Liked by 1 persoon

 3. Wat geweldig dat Lyn nu een klein stukje zelfstandigheid extra heeft, ook voor jou fijn natuurlijk. Die cadeaubekers moeten écht terecht komen bij mensen die ‘m echt goed kunnen gebruiken, dus ik doe niet mee natuurlijk.

  Liked by 1 persoon

 4. Hoi Karen, ik zou graag deze beker voor Joanne willen winnen. Ooit moest haar broer die in China woont net op vakantie hier haar laptop redden uit de chocolademelk. Lijkt mij enig om hem te laten schrikken met een beker naast haar toetsenbord bij een volgende vakantie👩🏽‍💻😘

  Plaats je blog nou bij mijn pagina!😼😹😽

  Liked by 1 persoon

 5. Wat een super tip! Ik wil er heel graag eentje winnen voor Tim! Een stoere beker.. Niet een beker die er eigenlijk uit ziet voor een klein kind! Mochten we hem winnen.. graag een zwarte… stoer/normaal is best belangrijk als je 13 bent!

  Liked by 1 persoon

 6. Ik zou de beker heel graag willen voor mezelf! Heb CP gecombineerd type, en drinken wordt soms nog wel eens een knoeiboel. Dit zou een uitkomst zijn. RVS Versie lijkt me leuk, ben een koffie leut. 😜

  Liked by 1 persoon

 7. Hoi Karen! Wat een fijne gadget dit! En leuke column. Gedeeld op FB. Zou deze mug graag willen winnen voor m’n zoon Roef (CP cat 1) die zondag as 4 jaar wordt en er dan mooi mee kan showen op school! En dan net als andere kids superhandig overkomt en niks onhandig omver stoot:-). Zal nog genoeg andere uitdagingen krijgen. De rooie vinden we het mooist🏮! Groeten Rienkje

  Liked by 1 persoon

 8. Ja graag voor mijn zoontje Otto, kan wel soort van overweg met een gewone beker, maar gaat geregeld om, kan hij af van zijn baby Tuitbeker. Misschien ook makkelijk voor andere kindjes op zijn Kdc.

  Liked by 1 persoon

 9. Hoi Karen, bijna niet te geloven dat er n beker bestaat die een oplossing bied voor alles wat jij al benoemde ..!! Ons dochtertje Winnifred is 7 jaar , CP gmfcs 2/3 en we hebben nu uiteindelijk n beker van Tupperware met rietje .. maar laat je deze vallen (war 9 van de 10 x gebeurd) lekt hij toch en soms klapt het deksel eraf.. we zouden heelgraag meedoen mee deze prachtige actie! Lieve groet uit Goes (Zeeland)

  Liked by 1 persoon

 10. Ik zou er graag een willen winnen. Wij hebben 3 wilde jongens en dagelijks gaan er bekers drinken om… deze zou ik dolgraag proberen graag in het zwart….ik deel deze post op instagram…

  Liked by 1 persoon

 11. Wat een uitkomst zo’ beker. Regelmatig worden hier bekers gebruikt op een schuin tafelblad. Het zou super zijn als deze beker daar wel op kan staan. En bij de meeste bekers wordt alles nat in de tas en deze niet HEERLIJK!ik ga voor de mooie rode kleur!

  Liked by 1 persoon

 12. Hoi Karen, ik zou de mok graag winnen voor een heel lief kind wat ik ken. Zij mikt regelmatig de beker van tafel en wil heel graag iets zelluf doen! Rood vind zij de mooiste. Wat zal het een verrassing zijn als ze deze beker krijgt!

  Liked by 1 persoon

 13. Ohhh dit is echt iets voor onze dochter Chiara ook met cp.wij moeten haar bij elke handeling helpen en idd ook bij het eten en drinken en wat zou dit een mooie uitkomst zijn voor haar,vooral omdat zij het graag zelf wil doen maar haar fijne motoriek laat dit helaas niet toe.we wachten in spanning af.

  Liked by 1 persoon

 14. Altijd ben ik op zoek naar de juiste beker, omdat mijn zoon de beker niet kan vast houden lijkt mij deze geweldig. Vraagje, welke rietjes gebruik jij, dat is ook altijd een puzzel, op zachte rietjes bijt mijn zoon. Kleur maakt me niks uit.Rvs hoeft niet want hij drinkt nooit iets warms. Deel deze op FB. Bedankt voor de tip !!

  Liked by 1 persoon

 15. Lijkt mij heel goed door mijn zoon te gebruiken. Hij heeft een spierziekte en daardoor heeft hij trillingen in zijn handen en is het dus moeilijk voor hem om een beker te kunnen pakken. Daarom geven wij de beker aan hem in zijn hand(en). Maar deze beker zou hij, denk ik, zelf kunnen pakken. En de zwarte is natuurlijk wel heel stoer voor hem, nu hij bijna 10 jaar wordt. Ohja, ik heb je actie via Facebook gedeeld.

  Liked by 1 persoon

 16. Deze beker zou super zijn voor mijn zoontje, als hij drinken (hij moet veel drinken voor zijn nieren) in de auto mee heeft, gaat deze door de hele auto (bekerhouder werkt niet). Mijn zoontje is gek van rood, laat deze beker toevallig in het rood verkrijgbaar zijn. tegek…

  mijn mailadres is Diana.simons@ziggo.nl

  groetjes, Diana

  Liked by 1 persoon

 17. Wat een ideaal ding zeg! Zou hier heel goed van pad komen voor mijn zoon jort (5 jaar, mowat wilson syndroom). Wil graag zelf drinken maar tikt zijn beker dan regelmatig om. Dit zou en uitkomst zijn! De zwarte graag. Ik zal je blog delen op facebook.
  Groetjes Kim

  Liked by 1 persoon

 18. Ik doe graag mee aan de winactie voor mijn 6-jarige zoon die door zijn spierziekte regelmatig een beker drinken omstoot. Als we winnen, willen we graag de rode! Ik heb je blog gedeeld op twitter.

  Liked by 1 persoon

 19. Ik zou graag de MIGHTY MUG SOLO: RED winnen voor mijn zoon Thijs van 6 die vanwege een spierziekte niet zelf zijn beker kan vast houden. Met een rietje drinken kan hij heel goed. Ik deel je blog op facebook

  Liked by 1 persoon

 20. Zoo herkenbaar..onze gehandicapte zoon heeft al zooo veel keren zn drinken omgegooid..hij drinkt alleen maar nutridrink of chocomelk en dan nog op een oude houten tafel met scheuren erin..wat natuurlijk weer lekt op de vloer..zie je het voor je;-) ..bovendien is hij de 25e jarig..een zwarte zou een mooi kadootje zijn..ik deel t op fb!.

  Liked by 1 persoon

 21. Door spasticiteit en schrikreactie daarbij krijgt de beker op het werkblad van mijn dochter wel eens een zetje…vervelend als haar drinken over de joystick en draden loopt…lijkt me een super oplossing .Rode kunstof drinkbeker ..super!!

  Liked by 1 persoon

 22. Ik zou heel graag zo’n beker willen bij ons Peuterdagcentrum. Omdat onze doelgroep zoveel diversiteit aan beperkingen heeft is het vaak lastig een geschikte beker te vinden…..We hebben van alles maar deze lijkt me geweldig!
  Als het echt zo goed werkt zijn wij natuurlijk de eerste die de nlbejer aan de ouders van de kinderen zullen aanbevelen…. De kleur maakt voor ons niet zo uit maar de rode is voor de kids met visuele beperking denk ik het handigst.

  Liked by 1 persoon

 23. Wat even geweldige actie. Het lijkt me super om deze beker te krijgen voor mijn zoon. Hij heeft even chromosoom afwijking genaamd Phelan Mac Dermid syndroom. Hier gaan dagelijks bekers drinken om. Ik zou graag een rode beker voor hem winnen.
  Ik heb je blog gedeeld op Facebook.

  Liked by 1 persoon

 24. Ik doe graag een poging voor mijn dochtertje. :-)Ze heeft CHARGE syndroom met mentale en motorische achterstand.
  Ze houdt van kleurtjes, dus rood indien we bij de gelukkigen zijn. :-*

  Liked by 1 persoon

 25. Ideaal., ik wil de beker graag uitproberen. Wij zijn onze dochter ook steeds meer zelfstandigheid aan het leren. Ook wij lopen met drinken aan tegen omvallende bekers en met de tuitbeker wordt gegooid. Deze lijkt mij ideaal en ik wil het dan ook graag in de praktijk uitproberen. Dus ja.. ik doe mee met llotjes trekken.

  Liked by 1 persoon

 26. Deze beker ziet er super uit. Heel herkenbaar ook je verhaal. Mijn zoontje van 3,5 doet precies zo. Hap en drinken zeggen. Voor hem zou ik dan ook graag de rode willen winnen. Hopelijk kan hij dan ook zelfstandig drinken en valt zijn rietjesfles niet meer op de grond.
  Groetjes, kirsten
  P.s. bericht gedeeld op facebook 🙂

  Liked by 1 persoon

 27. Ik zou er ook graag eentje ( in het rood)willen winnen voor m,n jongste dochter van 8.Ze heeft een ontwikkelingsachterstand en gooit hier bij regelmaat haar beker om,omdat ze hem (waarschijnlijk) niet goed vastpakt.Dus wil hem graag uitproberen!!

  Liked by 1 persoon

 28. hoi volgens mij moet ik het nu weer in vullen snap er niet zo veel van maar wij hebben een dochter van bijna 18 jaar dronk op den duur beter uit beker ipv speen was echt niet voor haar te doen ivm dat ze geen zuigbehoefte had. ondanks haar grote handicap liet ze de fysio heel verbaast staan dat ze al zo snel uit een schuine beker dronk. dit hadden zei niet verwacht. omdat wij toen in de zomer op vakantie gingen waren we heel bang dat we de beker kwijt raakte en zijn we begonnen met een plastic evenementen glas omdat je daar doorheen kon kijken als ouder en zo kon zien wat ze binnen kreeg
  toen ze op den duur zelf haar beker wel een vast wilde houden zijn wij dit samen met haar gaan oefenen. nu is ze voortaan zo groot dat ze deze helaas allemaal kapot bijt ook al kun je er met een auto overheen rijden. maar ook haar zicht wordt slechter -22 dus wordt het wel moeilijk om haar beker te vinden. wij denken ook dat ze persies weet waar deze staat. maar aan het oppakken zie je dat het soms wat onhandig gaat, dus bij het lezen van jullie bericht lijkt dit wel een hele mooie oplossing
  en zouden we zeggen we gaan voor de rode beker maar die wil iedereen en volgens mij maakt het voor haar niet zo veel uit. dus zijn wij tevreden met elke beker die we winnen. en het lijkt ons dan weer een hele leuke uitdaging om daar mee te gaan oefenen.
  want als ze hem nu van haar blad af pakt valt hij nog wel eens om. dus stoppen we hem nu in haar handen, zo even in het kort en stukje over onze dochter, wij wachten in spanning af of wij bij een van de gelukkige horen. klaphandjes van onze dochter en de groetjes van ons

  Liked by 1 persoon

 29. Wat leuk, lees net dat mijn zoon er 1 krijgt!!! Wat zal hij blij zijn:-) en ik ook. Vanavond nog gedweild… wie weet bevalt het zo goed, de andere 2 er ook 1😁

  Like

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s