Fietsiefoetsie -> crowdfunding

Wat een gekke leegte daar tegenover onze voordeur. Daar waar eerst altijd de rolstoelbakfiets stond, daar staat nu niks. Helemaal niks. Omdat een paar droeftoeters het nodig vonden de bakfiets mee te nemen.

Een bakfiets is nooit zomaar een bakfiets. Maar voor ons was hij wel heel erg niet zomaar een bakfiets. Lin kon met haar elektrische rolstoel (elro) in de bakfiets en dan konden we heerlijk door Amsterdam fietsen zónder afhankelijk te zijn van taxi’s die uren om mogen rijden voor ze je ergens afleveren of ov-haltes en -voertuigen die toevallig toegankelijk zijn (en het zal je tegenvallen hoeveel er daadwerkelijk toegankelijk is met een elro L).

Met de rolstoel namen de dieven óók onze vrijheid en onafhankelijkheid mee.

IMG_4507

Ik schreef zondag een kort berichtje op Facebook en dacht, wie weet dat iemand die toevallig leest én de bakfiets nog ergens ziet staan. Het moment dat mijn bericht honderd keer gedeeld was, weet ik nog goed.
‘Wow, hij is al honderd keer gedeeld,’ zei ik tegen Lin terwijl ik met grote ogen naar mijn scherm keek. Niet wetende hoe het daarna zou verlopen. Het getalletje en het aantal reacties bléven maar binnenkomen. Ik wist wel íets over de kracht van social media maar zó groot had ik dat nog nooit zelf meegemaakt.

Tussen de reacties zaten al berichten van mensen die opperden een crowdfundingactie te beginnen. Nee, dacht ik, nee, die bakfiets komt terug hoor, wacht maar! En daarnaast, geld vragen aan mensen? Nee, dat doe ik ook niet, ik wil mijn zaakjes allemaal zelf kunnen regelen.
Maar helaas, vier dagen later, mijn bericht was ondertussen al iets van 5000 keer gedeeld, nog altijd niks.
Toen begon het toch tot me door te dringen dat, als ik weer wilde fietsen met Lin, ik een andere actie moest ondernemen. Omdat de gemeente en de verzekering om diverse redenen niks wilden/konden doen zou een crowdfundingactie misschien toch wel een goed idee zijn. En ondertussen hadden ook zóveel mensen gezegd dat ze iets wilden bijdragen dat ik dacht dat het misschien nog wel zou gaan lukken ook.

En zo maakte ik, als verjaardagscadeautje aan mezelf, gisteren (18 juli) een droom aan op Dream or Donate. €8000 moeten we bij elkaar verzamelen om een nieuwe bakfiets (deze keer inclusief gps-tracker, nóg betere sloten en hopelijk een te gekke tekening erop zodat iedereen hem herkent als de onze) te kunnen kopen.

Weer zag ik de kracht van social media. Maar misschien nog wel meer de kracht en liefde van alle mensen die vele malen sterker is dan de kracht van de dieven: ik deelde de link op facebook en met de mensen die aangegeven hadden te willen helpen. En voor mijn ogen begon het bedrag op te lopen.
‘Wow, zomaar 30 euro, van een vreemde, iemand die ik helemaal niet ken!’
‘Oh kijk, een oud-klasgenoot!’
‘Heh, en haar heb ik echt al jaren niet gesproken.’
‘En wie zouden al die anonieme donateurs zijn?’
Mijn verjaardag bestond opeens uit naar mijn schermpje staren en me verbazen over alle liefde en moeite die iedereen in ons wilde steken. Het was niet hoe ik mijn verjaardag eerder voor ogen had maar ik weet zéker dat ik nu mijn 30e verjaardag nooit maar dan ook nooit zal vergeten!

Op dit moment hebben we al €4850 opgehaald! Binnen één dag zijn we zó dicht bij een nieuwe rolstoelbakfiets. Zó dicht bij het opvullen van dat gekke lege gat daar voor onze deur. Ik kijk ernaar uit! Dankjulliewel allemaal!

Mocht je ons willen helpen dan is hier de link naar de actie https://nl.dreamordonate.com/dromen/bewegingsvrijheid-voor-lin/

14 gedachten over “Fietsiefoetsie -> crowdfunding

 1. Ja mensen hebben geen idee wat zij anderen aandoen. Toen ik nog kon zien zag ik dat iemand een auto vanaf de rijmkade de rijn inreed. Later bleek het om een gestolen auto te gaan. Mensen die hard werken voor een tweede hands auto worden zwaar gedupeerd. Blijf van andermans spullen af. Sterkte

  >

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik was al overstuur toen er een kinderfietsje gestolen (dacht ik, was niet zo) was bij ons vandaan paar weken terug, wie doet nu zoiets denk je dan. Ik snap je verdriet, boosheid, verbazing. Ik hoop dat je snel het geld bij elkaar krijgt voor een nieuwe bakfiets. Van ons een kleine bijdrage.
  Liefs, Anita

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat verschrikkelijk dat je dat overkomen is, diefstal is altijd verschrikkelijk maar jullie zijn wel heel erg gedupeerd en dat stelende tuig heeft daar blijkbaar geen weet van. Heel fijn dat er al oplossingen zijn zie aan de volgende logjes. Fantastisch en heel erg gegund.

  Geliked door 1 persoon

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s